Csillagjegyek, akik mindig optimistán tekintenek a jövőbe

nlc | 2023. Február 08.
Az ő poharuk mindig félig tele van.

Lehet, hogy naivitás, lehet, hogy hiszékenység, de a következő csillagjegyek még a legrosszabb forgatókönyv esetén is optimistán tekintenek a jövőbe. Ők azok, akik azt mondják, nézzük mindennek a jó oldalát, és példát mutatnak azzal, hogy tényleg képesek ezt minden körülmény között megtenni. 

Kos 

A Kos optimizmusa ösztönösen fakad, amit jó adag magabiztosság és széles látókör is kísér, így a személyisége olyan egyveleget képez, amit szinte lehetetlen legyűrni. Ennél már csak a kitartása az, ami erősebb, motiválja a saját sikere, és hisz abban, hogyha valamit eltervez, azt megvalósítja. Ez a fajta optimista hozzáállás az, ami mások számára nem biztos, hogy látható, épp ezért gyakran vádolják meg azzal, hogy a szerencse kegyeltje, de valójában a tenni akarása az, ami előre viszi az életben. 

Mérleg 

A Mérleg esetében nagyon vékony hajszál választja el a már említett naivitást az optimizmustól, ő ugyanis hajlamos mindent egy saját magára szabott szemüvegen át nézni. Ehhez jön hozzá a vidám alaptermészete, valamint a kedvessége, ezért könnyen azt feltételezik róla, hogy hiszékeny típus. Ez azonban nem igaz, nagyon is tudatában van a saját álláspontjának, de ugyanakkor könnyen tud azonosulni mindenki máséval is, ami különleges adottság, és épp ennek köszönheti, hogy az ábrándos, már-már idegesítő optimizmusa is olyan személyiségjegy, amiért csak szeretni lehet. 

Fotó: Getty Images/Michael Ansell

Vízöntő 

Egyedi világlátásnak köszönhetően a Vízöntő született idealista, nem számít, mit dob neki az élet, mindig, minden helyzetben képes meglátni a jót. Sőt, nemcsak a saját a helyzetével szemben ennyire optimista, meglátásaival és remek tanácsaival másokat is könnyen felemel, ha éppen nem találják a kiutat egy helyzetből. Vele beszélgetni olyan, mint egy mese befejezése, ami megerősít abban a hitben, hogy minden jóra fordulhat, ugyanis szinte sugározza magából ezt a típusú pozitivitást.

Exit mobile version