nlc.hu
Horoszkóp

Miért szerencsétlen a 13-mas szám? Utánajártunk!

Miért szerencsétlen a 13-mas szám? Utánajártunk!

Május 13-a van. szerencsére, nem péntek! De honnan ered egyáltalán, hogy a 13 szerencsétlen szám? Hoztunk róla néhány érdekességet.

Az utolsó vacsora

Sokak számára meglepő lehet, de a babona talán a bibliából ered. Az utolsó vacsorán Jézus és a 12 apostol vett részt. Állítólag Júdás érkezett utolsóként, tehát ő volt a 13., és, mint tudjuk, elárulta Jézust. Bizonyos elképzelések szerint ezért lett a 13 szerencsétlen szám. Az, hogy a péntek 13-a különösen rosszat jelöl, szintén Jézushoz kapcsolódhat, ugyanis pénteken feszítették keresztre.

Apollo 13

A Holdra szállásokat szerencsére siker koronázta, kivéve egyet, az egyetlen sikertelen Holdra tervezett misszión egy felrobbant oxigéntartály miatt az űrhajósok túlélése se sokon múlott, de végül épségben visszatértek. Ez az űrhajó az Apollo 13 volt. Mindez alátámasztani látszott a babonát, legalábbis sokan azt hitték.

A halál száma

Állítólag 13 lépcsőfok vezetett a kivégzéseken a bitófához. Erről sokan azt mondják, hogy csak pletyka, az viszont tény, hogy a tarot kártya 13. lapja a halál. Pont 13.-ként illik bele a tarot lapjai közé, bár általában nem jelent valódi halált, inkább csak valaminek a végét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top