nlc.hu
Horoszkóp

Húsvéti jelképek, amik többet jelentenek, mint gondolnád

Húsvéti jelképek, amik többet jelentenek, mint gondolnád

Spirituális jelentésük van. Vajon mindről tudod, hogy mit jelképez?

Tojás

A húsvéti ünnepkör egyik legismertebb jelképe a tojás, mely a megújulás és a termékenység szimbóluma. Erre emlékeztet a sok tojással kapcsolatos hagyomány, a tojásfestés, a főt tojás fogyasztás, a csokitojás ajándékozás stb.

Nyúl

A nyúl az újjászületés és a termékenység jelképe, mivel a nyulak különösen termékeny állatok. A húsvéti nyúl hagyományosan tojásokat hoz ajándékba a gyerekeknek, ami kicsit abszurdnak tűnhet, a két dolog közötti kapcsolat, hogy mindkettő a termékenység jelképe.

Erre számíthatunk áprilisban az asztrológia szerint

(Fotó: Getty Images)

Virágok

A liliomvirág, vagy más évelő hagymás növények, például a nárcisz és a tulipán, szintén gyakori húsvéti díszítőelemek. Ezek a virágok a tavasz és az újjászületés szépségét és frissességét szimbolizálják.

Bárány

A bárány a keresztény hagyományban Jézus Krisztus áldozatára emlékeztet, hiszen az Újszövetség szerint ő az Isten Báránya. Ezért a húsvéti étkek között gyakran megtalálható a bárányhús is, emellett sok a baris húsvéti dekoráció is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top