Ezt hozza a csillagjegyednek a júniusi telihold

Bagaméri Viki | 2024. Június 21.
Holdtöltére 28 naponként kerül sor, de a hatása már 48 órával előtte és 48 órával utána is érezhető. Nézd meg, rád miként hat a júniusi telihold!

Azt, hogy a telihold mindannyiunk életére hatással van, tökéletesen bizonyítja, hogy az arra érzékenyeknél alvászavarokat, hangulatváltozást okozhat, és az sem a véletlen műve, hogy sok kisbaba épp teliholdkor jön világra. Holdtöltére legközelebb június 22-én kerül sor, és a Bak jegyében vendégeskedik a nőiességet szimbolizáló planéta.

Tévedés azt hinni, hogy a telihold hatásait csak annak a csillagjegynek a szülöttjei érzik, amelyikben tartózkodik: leginkább azt határozza meg, hogy a holdtölte milyen energiákat hoz magával, amelyek aztán összeadódnak a te állatövi jegyed jellemzőivel.

Mivel a telihold a holdciklus utolsó állomása, általánosságban elmondható, hogy keresve sem találhatnál jobb alkalmat az összegzésre, a lezárásra és az új célok kitűzésére, de a Bakban kiteljesedő hold egyéb fontos változást is hoz a mindennapokba.

Júniusi telihold, azaz eperhold

Ha ezen a napon felnézel az égre, az úgynevezett eperholdat láthatod: így nevezik a júniusra eső teliholdat, mert a régi idők bölcsei szerint az ebben a hónapban szüretelt erdei szamócánál nincs ízletesebb. Az európai országokban rózsaholdnak is nevezik a júniusban ragyogó teliholdat, amivel nemcsak az illatozó virágok előtt tisztelegnek, hanem arra is utalnak, hogy ez az időszak ideális a házasságkötésre.

bak telihold (6)
bak telihold (1)
bak telihold (2)
bak telihold (3)
bak telihold (4)
bak telihold (5)
bak telihold (7)
bak telihold (8)
bak telihold (9)
bak telihold (10)
bak telihold (11)
bak telihold (12)

Nyitókép: Getty Images – jakkapan21

Exit mobile version