Ma van az év harmadik tízmilliószoros napja

nlc | 2024. Július 09.
Mit is ünnepelnek ma pontosan a tibeti buddhisták?

A tibeti buddhisták, legfontosabb ünnepeiket dharmacsakra napoknak, avagy Nagy Buddha napoknak nevezik. Ezeken a napokon minden Minden évben négy ilyen különleges energiájú napot tartanak számon, amelyek évente más és más napokra esnek, mert azokat a Hold járása alapján számolják.

(Fotó: Getty Images)

Idén a harmadik tízmilliószoros teremtő nap július 9-re esik. Ez a Chokhör Düchen, amely magyarul Imakerék ünnepének fordítható. Ezen a különleges napon emlékeznek a tibeti emberek Buddha első szent beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára. A legenda szerint Buddhát az istenek kérték fel az emberek tanítására – írja az astronet.hu.

Tanítás a mai napra

Tartsd kordában a gondolataidat, és csak a pozitív gondolatoknak adj energiát. Ez nem jelenti azt, hogy letagadod a negatív eseményeket. Sőt! Buddha is arra kérte tanítványait, hogy nyugodtan vizsgálják meg a szenvedést, a negatív eseményeket, a rútat. Arra biztatta őket, hogy fogadják el ezeket olyan negatívnak, amilyenek. De ha van bennük egy kis pozitív, azt is keressék meg, vegyék észre. Ugyanez a feladatod a tízmilliószoros napokon: koncentrálj a jóra, és minden helyzetben próbáld meglátni a pozitív végkifejletet.

Exit mobile version