Utazás 2010

Emberéletet veszélyeztet a tájfun Hongkongban

Repülő járatokat töröltek, bezárt a tőzsde, nem járnak a kompok és tízezreket telepítenek ki a tájfun miatt, ami Hongkong térségében tombol.

Nidának hívják azt a tájfunt, ami emberéleteket veszélyeztet Hongkongban és a szomszédos régiókban. A mérések szerint Nida az utóbbi harminc év egyik legerősebb trópusi ciklonja. A hongkongi repülőtér járatait törölték, nem járnak a kompok, ezrek rekedtek a városban, ahol a villamosok és az autóbuszok is kényszerpihenőn vannak.

Emberéletet veszélyeztet tájfun Hongkongban

A tájfun hatalmas hullámokat vetve, helyenként 150 kilométeres óránkénti széllökésekkel érkezett meg a dél-kínai Kuangtung tartomány partjaihoz is, ahol harmincötezer embert költöztettek biztonságosabb helyre, és más intézkedésekkel is igyekeztek mérsékelni a károkat.

Elővigyázatosságból gyárakat, iskolákat zártak be. Sencsen városában és Csuhajban szintén átmenetileg felfüggesztették a légi forgalmat, vonatok százai vesztegeltek a pályaudvarokon. A felszín alatti közlekedést megritkították. A katasztrófa-elhárításhoz Sencsenben 2 ezer katonát és fegyveres rendőrt, továbbá száz mentőautót helyeztek készenlétbe.

via MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top