Amellett, hogy ez a leves rendkívül finom, sok munkát nem igényel: nem kell egész nap a konyhában robotolnod, mégis könnyedén laktató ételt tudsz készíteni! Íme, a bevásárlólista!
Hozzávalók
• 50-60 dkg csontos báránylapocka – a legjobb, ha már a vásárláskor megkéred a hentest, hogy darabolja fel neked a húst!
• 50 dkg vegyes leveszöldség (karalábé, sárgarépa, fehérrépa, zeller)
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 1 db krumpli
• 3 dl tejföl
• 1 evőkanál liszt
• 2 evőkanál olaj
• 1 teáskanál ecet
• 1 csipetnyi cukor
• 1 csokor friss tárkony, de ha szárított van, az is megfelelő
• metélőhagyma vagy petrezselyem
• só
• bors
Így készítsd el
Vegyél elő egy nagy fazekat, öntsd bele az olajat, dinszteld meg az apróra vágott hagymát, tedd bele a húst, önts rá egy kis vizet és párold fehéredésig! Ezt követően öntsd fel 1,5 liter vízzel, sózd, borsozd, adj hozzá egy csipet cukrot, majd amikor már majdnem teljesen puha a hús, add hozzá a felkockázott zöldségeket. Ha minden készre főtt, a levest vedd le a tűzről, a csontról szedd le a húst, és tedd vissza a levesbe.
Ezután készítsd el a habarást: a tejfölt a liszttel, az ecettel és 1 dl forró levessel keverd csomómentesre, add hozzá a felaprított tárkonyt és a habarást folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a levesbe! Tedd vissza a tűzre a levest és 10 percig még forrald, végül metélőhagymával vagy petrezselyemmel tálald! Jó étvágyat!
Még több húsvéti finomság az NLCafén
- Így csempészhetsz vitamint a húsvéti asztalra
- Locsolóváró édességek Húsvétra
- Íme a tökéletes húsvéti sonka titka