Rendkívül finom töltött tojást készíthetsz egyszerűen és gyorsan húsvétra. Bolondítsd meg pirított bacon szalonnával a hagyományos húsvéti receptet. Egyszerűen mennyei.
A bacon szalonnával töltött húsvéti tojás hozzávalói
- 12 tojás
- 2 dl majonéz
- 1,5 tk. balzsamecet
- 1 ek. mustár
- 1 tk. cukor (elhagyható)
- 6 szelet bacon szalonna
- 1 mk. őrölt piros paprika
- ízlés szerint só, bors
Így készül a bacon szalonnával töltött húsvéti tojás
A húsvéti tojásokat a forrástól számított 7-8 perc alatt főzd keményre, távolítsd el a héjakat, majd vágd valamennyit félbe. A tojások sárgáit tedd keverőtálba, villával pépesítsd, keverd hozzá a majonézt, a mustárt, a balzsamecetet, a cukrot és az ízlés szerinti sót.
A bacon szalonnaszeleteket serpenyőben pirítsd meg, darabold apró kockákra. Óvatosan keverd a tojásos masszához. Kanál segítségével púposan töltsd meg a tojáskrémmel a tojásfehérjéket. A tetejét szórd meg kevés őrölt paprikával.
Húsvét napján reggelire vagy előételnek is kiváló a bacon szalonnával töltött tojás pirítóssal kínálva.
NLCafé tipp: Ha kedveled a csípős ízt, apróra vágott Jalapeno paprikával teheted még izgalmasabbá ezt a húsvéti tojásételt.
További húsvéti tojásrecept az NLCafén
- 3 rendhagyó tojásos recept húsvétra
- Tojásos reggelik húsvétra kezdőknek
- Mihez kezdj a maradék tojásokkal húsvét után?
- Kikeményíthető a kifújt húsvéti tojás héja?
Fotó: Pinterest