Húsvét

Mennyei répatorta húsvétra – gluténmentes recept

A húsvéti nyúl tuti áldását adná erre a gluténmentes répatortára.

A répatorta azok közé a sütemények közé tartozik, amikkel nehezen lehet mellényúlni. Húsvéti desszertnek is nyugodtan vessük be, a nyuszi biztos nem fogja bánni! Íme, egy egészséges, gluténmentes recept:

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabliszt
  • 1 és 3/4 csésze darált mandula
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. só
  • 1 ek. fahéj
  • 2 csészényi reszelt répa
  • 3 tojás
  • fél csésze juharszirup
  • 1 csésze mandulatej
  • 1 ek. vanília kivonat
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 ek. almaecet

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a répát, a tojást, a juharszirupot, a tejet, a kókuszolajat, az almaecetet és a vaníliát. Robotgéppel keverjük enyhén habosra, majd adagoljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Alacsony fokozaton keverjük össze.
  2. Öntsük egy kibélelt tortaformába (vagy kettőbe, ha nem akarjuk utólag kettévágni) és 175 fokos sütőben 23-27 perc alatt süssük meg. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.

ambitiouskitchen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top