Húsvéti sütemény: mandulás répatorta

nlc | 2019. Április 11.
Miért is lett klasszikusan húsvéti sütemény a répatorta? Talán a nyuszi miatt? Mindegy is, a lényeg, hogy ilyenkor bűntudat nélkül készíthetjük és ehetjük ezt a finom, szaftos és puha süteményt. És különben is, hogy is hizlalhatna, amikor csak zöldségből van?

A húsvéti sütemények kavalkádjában semmiképpen se feledkezzünk meg a mára már klasszikusnak számító répatortáról. Az egyik legfinomabb húsvéti sütemény a répatorta, sokféle verziója létezik szerte a világban, mi most egy különleges mandulás-kókuszlisztes verziót mutatunk meg. Annyira finomra sikerül majd, hogy ebből a húsvéti süteményből nem marad egy szelet sem, garantáltan. Húsvéthétfőre tehát, a locsolóknak valami más húsvéti süteménnyel kell előrukkolnunk. 

Répatorta, a klasszikus húsvéti sütemény

Hozzávalók:

Elkészítés:

Exit mobile version