Egy sütés nélküli sajttortában az a jó, hogy bármikor bevethető, mert egyrészt biztos, hogy mindenki szereti, másrészt könnyen igazítható az adott alkalomhoz. Ezt a receptet kifejezetten húsvétra találták ki, a zúzott csokitojásokkal. Mutatjuk!
Hozzávalók:
- másfél csésze tejszín
- 300 g krémsajt
- fél csésze cukor
- 1 csésze tört csokitojás
- 1/4 csésze tejpor
- 250 g keksz
- 120 g vaj
Elkészítés:
- A tejszín robotgéppel verd simára, majd keverd hozzá a krémsajtot és a cukrot.
- Keverd a krémhez spatulával a tejport és az összetört csokitojásokat.
- A kekszes alaphoz törd össze a kekszet és keverd össze a vajjal. Oszlasd el egy tortaformában, majd öntsd rá a krémet. Minimum 6 órára tedd a tortát a hűtőbe, tálalás előtt pedig díszítsd csokitojásokkal.