nlc.hu
Húsvét

Nem szondáztatnak idén húsvétkor a rendőrök

Idén húsvétkor nem szondáztatnak a rendőrök

A javuló statisztikák miatt idén úgy érzik, nincs szükség rá.

A nagyobb ünnepek, így a húsvét alkalmával is megszokott, hogy a rendőrség közúti ellenőrzést tart, amely során szondáztatják is a sofőröket. Ez azonban idén elmarad, bár nem a járvány elleni védekezés miatt – írja a Telex. A lap szerint, bár előfordult olyan, hogy a rendőrök ugyanazzal az eszközzel, steril cső nélkül szondáztattak, húsvétkor azonban nem ezért tekintenek el az ittas sofőrök kiszűrésétől.

Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője szerint ugyanis az elmúlt évek baleseti statisztikái azt mutatják, hogy jelentős mértékben csökkent a személyi sérüléses balesetek száma. Az előző öt év átlagához képest 20 százalékkal kevesebb volt az ilyen baleset az elmúlt időszakban, ez pedig jóval magasabb arány annál, mint amit a koronavírus-járvány miatti forgalomcsökkenés indokolna. 

Idén húsvétkor nem szondáztat a rendőrség

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A főosztályvezető szerint ugyanakkor a helyi rendőrkapitányságokkal abban állapodtak meg, hogy ahol a baleseti adatok indokolják, ott célzottan tarthatnak szondáztatást. 

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy húsvétkor lehetne ittasan vezetni, ugyanis már csekély mennyiségű alkoholfogyasztás jelentősen ronthatja a vezetői képességeket. Ezzel kapcsolatban olvasóink figyelmébe ajánljuk fenti kapcsolódó videónkat, amelyen kollégánk – biztonságos körülmények között – kipróbálta az ittas vezetés veszélyes hatásait.

Még több húsvét az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top