nlc.hu
Húsvét
Húsvét 2022: dekorációs trendek

Ezek az idei húsvét dekorációs trendjei

Ha trendi akarsz lenni, így díszítsd fel idén az otthonodat az ünnepi időszakra!

A legtöbb ünnepre igaz, hogy a hozzájuk kötődő dekorációs trendek évről évre változnak, modernizálódnak. A húsvéttal sincs ez másként. Boncz Péter, a Praktiker enteriőr stylistja – a Life TV Ébredj velünk! című műsorában – elárulta, melyek a legújabb húsvéti dekorációs elemek.

Elmondása szerint az idei trendben a természet dominál – azaz használjunk minél több természetes anyagot –, így elsősorban a méhek és rovarok jelennek meg a motívumokban, emellett pedig visszaköszönnek a hagyományos minták, de modern formában. A dekorációkat a harsány minták uralják (mint például olyan extravagáns tojások, amiket dzsungel-, vagy levélminták díszítenek), míg a színekben a visszafogott, pasztellebb színek az idei húsvét slágerei. „Visszatérnek a lenvásznak, az áttetsző üvegek, hódítanak a szárítottnövény-díszek, újra felbukkantak a ’90-es évek ételfestékkel színezett termései” – hangsúlyozta a stylist. 

húsvéti dekor

Pasztell színű tányérok és dzsungelmintás dekortojások (Forrás: Life TV / Ébredj velünk! – videó)

„Akárcsak a karácsonynál, úgy a húsvétnál is érdemesebb egy-egy újabb színfoltot behozni a már megszokott nyuszis, csirkés dekorjaink mellé. Nagyon húsvét már nincs a kereskedelemben, inkább tavaszi motívumok” – magyarázta Boncz Péter.

A kültéri dekorációkra is érdemes figyelmet fordítani tavasszal-húsvétkor: a kerteket ilyenkor különleges solar lámpákkal, az erkélyeket pedig LED lámpákkal dobhatjuk fel.

Az enteriőr stylist arról is beszélt, hogy mit diktál most a dekortrend az étkészletek terén. „Egyetlen egy íratlan szabály van: keverjük a tányérokat, keverjük a színeket, akár 3-4-féle színt is kombinálhatunk. Egyszerre elegáns és színkavalkád” – mutatott rá.

Még több húsvéti dekortipp az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top