Húsvétkor tányér helyett akár nyuszivá átalakított cipóba is kimerheted a levest! A gyerekek imádni fogják. Csupán egy cipó, egy zsemle, valamint 5 darab fogpiszkáló kell a “nyuszitányérhoz”, a kifaragása pedig nagyon egyszerű és gyors.
Az elkészítési technikát most lépésről lépesre mutatjuk, videós segítséggel.
A nyusziformájú cipó elkészítése cipóleveshez:
Egy levesestányérhoz egy darab cipóra és egy darab zsemlére van szükségünk.
Vágjuk le a cipó felső részét, majd kanállal vagy kézzel szedjük ki a puha kenyérbelet. Vigyázzunk arra, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a cipó alját, akkor nem folyik ki a leves.
Ezután vágjuk le a zsemle felső részét, ez lesz a nyuszifej. A szemét egész feketeborssal is kialakítjuk (az eredeti recept csokidarabot javasol ehhez), az orrához pedig egy kis darab fokhagymát használhatunk (az eredeti recept ehhez pink színű cukorkát ajánl).
Illesszük rá a nyuszifejet 3 fogpiszkálóval a cipó egyik oldalához az alábbi módon:
Alakítsuk ki a nyuszifüleket a zsemle felső részéből:
Majd illesszük rá fogpiszkálóval a nyuszifejre.
A cipóból kiszedett kenyérbélből csippentsünk le egy kis darabot és formáljunk belőle pici gombócot. Ez lesz a nyuszi bolyhos farka:
Kész a nyuszis cipótál, tálalhatunk is!