nlc.hu
Húsvét
A heti menü tudatos megtervezése

Elárulta a sztárséf: ezzel spórol rengeteget az ünnepi menü összeállításán

A „6-tól 1-ig” módszer valóban sok pénzünket képes megtakarítani.

Will Coleman New York-i séf, tévés-influencer a TikTokon tette közkinccsé a “6-tól 1-ig módszer” részleteit. A séf rendszerének alapja, hogy a heti bevásárlás után mindig hat zöldség, öt gyümölcs, négy fehérjeforrás, három keményítő forrás, két szósz és egy luxuscikk felhasználásával tervezi meg a heti menüt – írja a CNN. Ezzel a taktikával pedig az idő és pénz mellett

jócskán képes spórolni az élelmiszerrel is.

Coleman séf két éve, tavasszal osztotta meg először a módszerét. Azt mondja, hogy a rendszer kipróbálása előtt elég sokat költött a boltban élelmiszerekre, de ezzel a módszerrel komoly megtakarítást tud elérni a konyhában,

Elárulta a sztárséf: ezzel spórol rengeteget az ünnepi menü összeállításán

miközben változatosabb alapanyagokból gazdálkodhat. A „civilben” háromgyermekes anya Frances Largeman-Roth dietetikus is kipróbálta a módszert, és azt állítja, hogy nagyon bevált nála. A táplálkozástudományi szakértő egyben arra is ösztönöz, hogy a változatosság szem előtt tartása mellett

nyugodtan válasszuk a bolt saját márkás termékeit

az ismertebb márkák helyett. Az étkezés-tervezés lényege, hogy mielőtt bemennénk egy üzletbe, már pontosan tudjuk, hogy mit fogunk főzni a következő időszakban. Largeman-Roth arra is felhívja a figyelmet, hogy először érdemes átnézni otthoni készleteinket, illetve a bolt akcióit, majd aszerint dönteni arról, mi is lesz a menü.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top