Örök vita, hogy a tojásoknak a hűtőben van-e a helye vagy sem. Valójában szobahőmérsékleten is jól elvannak 1-2 hétig, de csak abban az esetben, ha nem mossuk meg, így ugyanis eltávolítjuk róla a védőréteget. Hűtve akár 5 hétig is fogyasztható, de hogyan lehetünk benne biztosak, hogy nem romlott-e meg?
Régi konyhai trükk, hogy fogunk egy vízzel teli edényt, beletesszük a tojásokat, majd megfigyeljük, hogyan viselkednek:
- ha a tojás a tál aljára süllyed, akkor friss és fogyasztható
- ha csak a csúcsos felével érinti az alját, akkor 1-2 napon belül érdemes felhasználni
- ha pedig feljön a tetejére, akkor valószínűleg megromlott a tojásunk.
Tudtad, hogy a tojást legalább nyolcféleképpen is elkészítheted? A buggyantott a tojások igazi Szent Grálja.