nlc.hu
Húsvét

Soma Mamagésa nem szereti látni Jézust a kereszten

Soma Mamagésa húsvéti kiakadása: „Nem szeretem, ha Jézust a kereszten ábrázolják”

Az énekesnő/életművész egy saját készítésű rajz kíséretében fogalmazta meg a húsvéttal kapcsolatos egyedi gondolatait a követőivel nagypénteken. Szerinte Jézus olyan sokat adott nekünk, hogy nem érti, miért kell a legtöbb ábrázolásában pont a kereszthalált kiemelni.
Soma Mamagésa

Hosszú posztot osztott meg követőivel a merészebb véleménynyilvánítástól és sztoriktól sosem visszariadó Soma Mamagésa az Instagram oldalán, amiben elmondta, hogy nem szereti, ha Jézust a kereszten ábrázolják, és ki is fejtette, hogy miért. Úgy gondolta, hogy nagypéntek a legjobb nap arra, hogy erről a témáról beszéljünk. Az indoklása felettébb érdekes és elgondolkodtató – egyébként a Blikk szúrta ki -, ezért innentől szó szerint idézzük:

“Nem szeretem, ha Jézust a kereszten ábrázolják, de mivel ma van a keresztre feszítésének a napja, kiteszem ezt a rajzomat – amit egy keszthelyi alkotás inspirált. Hogy miért nem szeretem?

1. Valahogy sose hittem el, hogy “Isten azért áldozta föl az egyszülött fiát, hogy megszabadítson a bűneinktől.” Brrr… NEM ilyen ISTEN, és ez nem isteni!

2. A „Szakrális ÚJ NŐ” könyvem utolsó fejezetének az a címe, hogy „új kereszténység”. Ebből idézek most: “Az új kereszténység lényegisége az, hogy az új ember önmaga Krisztusává válik. Vagyis mi magunk oldhatjuk le magunkat a keresztről, és mi magunk „támaszthatjuk fel” saját magunkat. Most az egyén a „megoldás”. Természetesen ebben a hit nagyon sokat segít, sőt, hit nélkül lehetetlen, hogy „leoldjuk” magunkat a keresztről. A legfőbb lényegi, hogy épp úgy, ahogy istent, a megváltást se kívülről keressük, hanem belülről induljunk el – kezdte részletezni, majd így folytatta:

3. Számomra Jézus az ÚJ EMBER megtestesülése. Úttörő, aki megmutatta nekünk, hogy milyenekké válunk, ha eljutunk az emberisteni létünk csúcsára. 4. Akármiben is hiszünk, Jézus olyan sokat adott, miért kell mindig ezt az egy momentumot kiemelni? Miért szinte mindig csak a kereszten ábrázolják?? De ma, Nagypénteken, ma nagyon is érvényes ez a kép. Áldott húsvéti ünnepeket mindőnknek!”

Mit gondolsz Soma Mamagésa meglátásairól?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top