4 zseniálisan finom last minute desszert húsvétra – sütés nélkül

Pásztor Rozi | 2024. Március 31.
A liszt, tojás, nyújtófa és -deszka maradhat a szekrényben, négy isteni édességrecept következik – sütés nélkül.

Fantasztikus, hogy micsoda desszerteket varázsolhatunk a húsvéti asztalra anélkül, hogy be kellene izzítanunk a sütőt. A tavasz első idei friss terményei még váratnak magukra, ezért ilyentájt még olyan hozzávalókhoz vagyunk kénytelenek nyúlni, amelyek áttelelnek vagy egész évben elérhetők. A répatorta nem véletlenül lett új húsvéti kedvenc.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy milyen egyszerűen készíthetünk trüffeleket, tortát és pitét is.

Narancsos-fehércsokis trüffel

Húsvét alkalmából tojás formájúra is gyúrhatjuk ezeket az ízletes trüffeleket. Ha gyerekeknek is kínálni fogjuk, ne narancslikőrt tegyünk bele, csak ugyanennyi narancslevet. Ha pedig nincs otthon narancslikőr, a masszához adhatunk narancslevet és egy viszonylag semleges ízű alkoholt, rumot például.

Kb. 30 trüffelt tudtok formázni az alábbi mennyiségből.

Narancsos-fehércsokis trüffel / Fotó: Blanchi Costela, Getty Images

Hozzávalók:

Táblás csokiból és csokipasztillákból is dolgozhatunk: fehércsoki forró vízgőz felett / Fotó: Kiryl Pro motion, Getty Images

Elkészítése:

Snickers-ihlette mogyoróvajas pite – sütés nélküli recept

Ezzel a pitével nem tévedhettek! Erőteljes ízek, extra krémesség, a sós és édes találkozása. Hihetetlen, milyen menő desszertet lehet alkotni anélkül, hogy bekapcsolnánk a sütőt.

A díszítéssel pedig el is szállhattok: a tört mogyoró mellett tehettek rá apróra tört kekszet vagy kis sós pereceket, pillecukrot vagy kis cukorkákat, csokoládéforgács vagy csíkokban lecsepegtethetitek olvasztott mogyoróvajjal vagy csokoládéval.

Sós és édes, mennyeien krémes: Snickers-ihlette mogyoróvajas pite / Fotó: anhvabe, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Csokitojás mellett (vagy helyett) csokis trüffel

A csokitojások és csokinyuszik gyakran okoznak csalódást, ha nem az igazi, jól olvadós finom csokit rejti a zörgős papír. Mutatunk most egy csokitrüffelt, amit ti is elkészíthettek cukrásztudás nélkül. Ha nincs nagy gyakorlatod, biztosan nem úgy fognak kinézni a golyók (avagy tojások), ahogyan a képen látható, de az ízek mindenért kárpótolnak.

Ha nincs otthon kókuszlikőrünk, egy semleges ízű alkohollal pótolhatjuk, ez lehet fehér rum is. Kb. 30 trüffel jön ki az alábbi mennyiségből.

Házi készítésű csokitrüffelek / Fotó: Rus32, Getty Images

Hozzávalók:

Olvadjon a csoki: étcsokoládé forró vízgőz felett / Fotó: OsakaWayne Studios, Getty Images

Elkészítése:

Túrótorta gránátalmaszórással – sütés nélküli recept

Ez a recept olyan könnyű és friss, hogy ennél szebben nem is köszönthetnénk a tavaszt. Valójában egy minimalista desszert, de mint tudjuk, túróból soha nem elég!

Ha vaníliás cukrunk van, mehet bele az is, de legjobb, ha vaníliaőrleményt vagy tiszta kivonatot használunk. Ezek valódi vaníliából készülnek, és nem vaníliautánzatok.

Adunk segítséget a gránátalma-pucoláshoz: itt és itt mutatjuk!

Három szín, letisztult ízek: gránátalmás túrótorta sütés nélkül / Fotó: carolafink, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version