Húsvét 2011

Nyulak a virágcserépben

A húsvét egy vidám ünnep. A hangulatához illő, egyszerűen elkészíthető textildíszeknek még a kevésbé ügyes kezűek is nekiállhatnak!

Az angolszász legenda szerint a húsvéti nyúl eredetileg madár volt, aminek megfagytak a szárnyai. A tavasz istennője, Eoster istennő kiszabadította a jég rabságából és nyúllá változtatta, de a nyúl továbbra is tojásokat rakott, és a termékenység, az újjászületés szimbólumává vált.

Nyulakat a cserépbe!

Szükséges anyagok:
– vászon, vagy pamut anyag maradékok
– töltőanyag a fejhez
– kevés drót a nyuszifülhöz
– hímzőfonal és tű

A virágcserépben kuksoló mezei nyulak lényegében csak nyúlfejek. Szegjük be a fejet alul, miután kitömtük és tegyük a cserépbe! Díszítsük a cserép tetejét ágakkal, ezeket ragasztóval rögzíthetjük a cserép széléhez. Fűzzünk acéldrótra gyöngyöket és fonjuk körbe az ágakat. Díszíthetjük a cserepet szívvel, apró ecsettel vigyük fel a fehér festéket.

Tavaszváró kézműves ajándékok
Aréna 2000. Kiadó 2007.

Ünnepeljük az év leginspirálóbb évszakát az egyszerű, kézzel varrt alkotások ellenállhatatlan gyűjteményével. 25 elragadó tárgy: bájos nyuszik, libák és falvédők, ölelnivaló bárányok, patchwork táskák és papírból készült üdvözlőlapok sarkallnak minket az alkotásra.

A lépésről lépésre megadott útmutatók valamint sablonok csodálatos eredményt garantálnak mindenkinek, szakmai előképzettségtől függetlenül. Készítsünk tökéletes tavaszi díszeket és ajándékokat, hogy megoszthassuk őket szeretteinkkel és barátainkkal, vagy hangulatosabbá tegyük otthonunkat, az ünnepeket!

A könyvről többet itt tudhatsz meg »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top