Húsvét 2011

Epres csodatojás

Hozzávalók 4 személyre:

• 2,5 dl friss tejszín
• 25 dkg étcsokoládé
• 20 dkg tejcsokoládé
• fél 175 g-os csokitojás étcsokoládéból
•8 érett eper

A tejszínt felforraljuk, és kb. 1 percig főzzük. Feldarabolunk 15 dkg étcsokoládét, és külön a tejcsokoládét. A tejszínt levesszük a tűzről, két egyenlő részre osztjuk, melyekbe a feltördelt ét- és tejcsokoládét beleszórjuk, addig keverjük, míg krémeket kapunk. Ekkor mindkettőt hűvös helyre tesszük, amíg kissé megkötnek. Közben az epreket megtisztítjuk, megmossuk, és megszárogatjuk. A maradék étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és az epreket félig belemártjuk, majd lecsepegtetjük, és egy darab sütőpapírra tesszük száradni. A fél tojást megtöltjük a kétféle krémmel, és az eprekkel körítve tálaljuk.

Tipp

  • Húsvét után a maradék csokitojásokat, csokinyuszikat ilyen módon is felhasználhatjuk.
  • Ha az epret hűtőszekrényben tároljuk, könnyebben megköt a felületén a csokoládé.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top