Húsvét 2011

Eszement húsvéti holmik

Gyertyává, teáscsészévé vagy szalvétagyűrűvé változtatott nyulak, lemezjátékként kotyogó csibék, báránytestű kiszúróformák. A húsvét emblematikus figurái nem kerülhették el, hogy a dizájnerek furcsa használati tárgyakat varázsoljanak belőlük.

A világ egyik legeszementebb ötletével évekkel ezelőtt Hollandiában találkoztam, ahol akkor a hajlítható kezű Jézus-akciófigura volt a legmenőbb felnőttjáték. De a Krisztus arcképével borított bevásárlótáska sem egy utolsó próbálkozás. A keresztény hívők valószínűleg nem rajonganak majd annyira érte, mint mi.

 

Jézus
Jézus
Bevásárló táska
Bevásárlótáska

A húsvéti tojás átgondolásakor is megannyi érdekes ötlet pattan ki a készítők fejéből. Így találkozhatunk például húsvéti tojás alakú medállal, amelyből legnagyobb meglepetésünkre egy kutya bújik elő, vagy olyan tojás alakú szappannal, amelynek a „héját” kiskacsa díszíti.

Medál
Medál
Szappantartó
Szappantartó

Természetesen Hello Kitty sem maradhat ki a sorból. A japánok szerint minimum egy plüssmacska, rosszabb esetben pedig a nyúlnak álcázott ebünk lehet a húsvéti nyúl. Az utóbbi tojására nem vagyunk kíváncsiak.

Hello Kitty
Hello Kitty
Hello Kitty
Hello Kitty

A húsvéti nyuszinak legalább annyi alteregója van, mint Pom Pomnak. Lehet például szétcipzározható uzsonnástáska, Télapónak álcázható kerámiafigura vagy hupilila színben pompázó gyertya. Épp csak papucs orrán kuporodó nyulat nem leltünk.

Uzsonnás táska
Uzsonnástáska
Télapónyúl
Télapó-nyúl
Nyúlgyertya
Nyúlgyertya

 

Természetesen a nyúl mellett az egész húsvéttal kapcsolatos állatsereglet sem maradhat ki a dizájnos átalakulásból. Így lesz belőlük először kiszúróforma…

Kiszúróforma
Kiszúróforma
Kiszúróforma
Kiszúróforma
Kiszúróforma
Kiszúróforma

 

Vagy így alakul át az egész csapat retrolemezjátékká vagy teafűlábú, forró vízben brüggölő csészedísszé.

Csészedísz
Csészedísz
Lemezjáték
Lemezjáték

És hogy a nyúl a húsvéti asztalon is helyet kaphasson – ne csak frissensült formájában –, a formatervezők pálcájukkal többek között színes fülű szalvétagyűrűvé, nyúlfejű teáskannává vagy sószóróvá varázsolták őket.

Szalvétatartó
Szalvétagyűrű
Teáskanna
Teáskanna
Só- és borsszóró
Só- és borsszóró
Eszement húsvéti holmik

Az év legkiábrándítóbb húsvéti szalvétái »

Húsvét.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top