Ez tojás is, spárga is, és igazán látványos is! |
A legtöbbünknek a húsvét a „nagy sonkázást” jelenti. Hernyák Tomi szerint a hagyományos alapanyagokból is kitűnő ételeket készíthetünk egy kis kreativitással. Ilyen például az általa megálmodott tormahabos sonkaforgácsok fehérboros hagymaágyon is. Jól hangzik, igaz? „A szifon használata egyébként is ajánlatos, mert egy egész vendégsereget el lehet vele kápráztatni, és nagyon könnyen lehet vele bánni. A minap olvastam egy hideg, narancsos répakrémlevesről. Húsvétra szívesen készíteném akár ezt is. Ráadásul tavasz van és lassan itt a spárgaszezon. Ezért egy zöldspárgás quiche-t is szívesen felszolgálnék az ünnepi asztalra (lásd sonkás-gombás változatban a receptjeim között). De a házi tojáslikőrt is fel lehet dobni valami különleges ízzel. Mondjuk ánizzsal vagy tonkababbal. Érdekes lehet…” – osztotta meg velünk ötleteit a séf.
Tormahabos sonkaforgácsok fehérboros hagymaágyon Elkészítés: A tormahab elkészítési módja: |