Húsvét 2011

Elérhető dőzsölés: húsvéti menü 10 000 Ft-ból

A tízezer forintos költségvetés egészen sok teret enged a fantáziának, amíg a háziasszony ki nem találja, hogy bárány kerüljön az asztalra.
Elérhető dőzsölés: húsvéti menü 10.000 Ft-bólA bárány elkészítésére adunk még néhány tippet. Mindegyik nagyon izgalmas!

A bárányhús ritkaságnak számít a hentesnél, sőt ami van, gyakran Új-Zélandról érkezik. Ez azért fura, mert vidéken lépten-nyomon hófehér bárányokba ütközik az ember tavasszal. A bárányból viszont nem engedtem: comb lett, és ez elvitte a költségvetés felét. De megéri, biztattam magam. A bárányra a gyomrot könnyű, tavaszias levessel készítettem fel, az étkezés végére pedig egy nehezebb, de nagyon finom csokoládétortát találtam ki!

Szerecsendiós, tavaszi újhagymakrémleves

Hozzávalók: 2 csokor újhagyma legalább 10 centis zölddel, 1 vékony szelet sonka, 2 dl tejszín, 1 szerecsendió, só, bors, olíva olaj

Elérhető dőzsölés: húsvéti menü 10 000 Ft-ból

Az újhagymát felkarikázzuk és kevés olajon átpároljuk. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a sonkát és
puhára pároljuk, közben persze kicsit sózzuk (de óvatosan, hiszen a sonka sós) és borsozzuk. Legalább
1 órát főzzük, majd a sonkát kivesszük, az elforrt levet pótoljuk. Felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük,
felöntjük tejszínnel és ismét felforraljuk. Bőségesen megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval és
tálaláskor vékonyra vágott, a levesben főtt sonkát teszünk bele a levesgyöngy mellé.

Fokhagymás-rozmaringos báránycomb

Hozzávalók: 4 báránycomb (kb. 1,6 kg), 1 fej fokhagyma, kevés olaj, só, bors, 1 ág friss rozmaring

A sóval, borssal bedörzsölt báránycomb minden oldalát lesütjük a forró olajban. Az apróra vágott
fokhagymát és rozmaringleveleket a húshoz adjuk, átkeverjük, felöntjük fél liter vízzel, és fedő alatt,
nagyjából 1 óra alatt puhára pároljuk. Mivel a báránynak karakteres az íze, ezért a főtt újkrumpli
remek köret mellé.

Csokoládészelet málnaöntettel

Elérhető dőzsölés: húsvéti menü 10 000 Ft-bólHozzávalók (20 x 30 centis sütőformához): 6 dkg vaj, 200 g étcsokoládé (minél jobb, annál jobb!), 3 tojás, 4 evőkanál liszt, 100 g cukor, 400 g málna, 1 evőkanál porcukor

Egy nagy tálban a vajat és a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük. Amikor
a massza egynemű, belekeverjük a cukrot, majd egyesével a tojásokat, végül a lisztet. A tésztát
kivajazott formában öntjük és 200 fokos sütőben (ami nincs előmelegítve) addig sütjük, amíg a széle teljesen megsül, a közepe viszont még folyós. Kihűlés után a folyós massza isteni csokikrémmé áll össze! Viszont ha túlsütjük a tésztát, kiszárad és unalmassá válik. A málna felét a porcukorral együtt összetörjük, hozzákeverjük a maradék málnaszemeket és a kockára vágott sütemény köré locsolunk 1-2 evőkanállal.

Ha nektek is van hasonló, kreatív megoldásotok az idei húsvéti menüsorra, ne fogjátok vissza magatokat! Írjátok meg, küldjétek el fotóval együtt e-mailen, de még jobban jártok, ha feltöltitek a Sülvefővére. Ott ugyanis egy jó húsvéti reggelivel április 26-ig még 100 ezer forintot is nyerhettek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top