Húsvét 2011

Ne csak tojást fess, hanem a körmeidet is!

A húsvéti tojások díszítései a körmeiden is jól mutatnak. Inspiráció gyanánt következzen néhány példa...

1. A lehető legegyszerűbb, mégis látványos megoldás, ha különböző vidám, tavaszias színekkel lakkozod ki minden körmeidet. Még meggyőzőbb az összhatás, ha tojás alakúra reszeled őket.

2. A pöttyös körmök kivitelezése szintén nem túl bonyolult, hiszen nem kell hozzá más, csupán egy fogpiszkáló. Előbb lakkozd színesre a körmeidet, várd meg, míg megszáradnak, majd egy a körmök színétől elütő árnyalatú lakkal – legjobb a fehér –, a fogpiszkáló segítségével pöttyözd be őket! Mutatós, ha minden körmöd más színű…

Húsvéti körmök
További fotókért kattints a képre!

3. …de akkor is, ha egyszínűek. Ugyanez fekete pöttyökkel katicabogár.

4. A cikcakkos minta elkészítése valamivel több időt és türelmet igényel. Cikkcakkollóval vágj celluxdarabkákat, ragaszd le vele a körmöd kétharmad részét, majd az egyik színnel fesd meg a szabadon maradt felületet. Miután megszáradt, a már megfestett részt és a még csupasz véget ragaszd le és fesd meg a középső színt, végül ugyanígy fejezd be a körmöd a harmadik színnel!

5. A virágos körmök szintén passzolnak húsvét hangulatához. Ha nem bízol eléggé a kézügyességedben, körömmatricával is elkészítheted a dizájnt. Jól néz ki, ha minden körmödre kerül virág…

6. …de az is, ha csak a gyűrűsujjad körmét díszíted ki, a többire pedig csak színes lakkot kensz.

7. A csibesárga lakk egyébként is divatos ebben a szezonban, húsvét alkalmából pedig kiválóan használható csibés körömfestés készítéséhez.

8. Ha nem vagy oda a sárgától, a csibék persze kerülhetnek más alapszínre is. A kék szintén trendi.

9. A nyuszifigura és a lila is menő párosítás.

10. Fejlettebb kézügyességgel rendelkezők megpróbálkozhatnak a nehezített verzióval is.

11. A bemutatott változatok bátran kombinálhatók is egymással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top