Húsvét 2011

Idén teríts új színekkel húsvétra!

Hagyjuk a nehéz és megfáradt pirosat, idén pompázzon élettel teli, friss színekben az ünnepi asztal! Elő az élénk árnyalatokkal: sárga, a zöld és narancs a menő!

Nem komoly beruházás, hanem képzelőerő és a meglévő eszközök ügyes csoportosítása szükséges ahhoz, hogy húsvétkor is csinosan teríthessünk. A túl sok fajta motívum azonban agyoncsapja a harmóniát. Inkább arra törekedj, hogy minél kevesebb mintát és figurát használj, az idióta műanyag nyulakat és a zenélő kínai dekorcsirkéket pedig jobb, ha elő se veszed.

Idén teríts friss színekkel húsvétra!
 
Még erősebb a hatás, ha élénkzöldhöz sárgát is vegyítesz
 

A textilek között viszont érdemes körbenézned. Talán nálad is lapul a szekrény mélyén egy-egy a rikító színe miatt parkolópályára kényszerített terítő vagy textília, ha igen, gyorsan vedd elő, mert most még vásárolhatsz hozzá árnyalatban éppen passzoló szalvétákat, szalagokat. Ha nagyon natúrban akarod tartani a teríték alapját, nyugodtan használj erre a célra egy nagyobb vászonlepedőt, senki sem fogja kiszúrni, hogy eredetileg más a funkciója.

 

Idén teríts friss színekkel húsvétra!

Kombinálhatod a zöldet rózsaszínnel is
 

Nem baj, ha a terítő nem pont húsvéti mintájú, éppen elég, ha üde árnyalata megadja az alaphangulatot, az évről évre frissülő és változó dekorációs elemek úgyis hozzáadják az összképhez a húsvéti feeling másik felét.

Idén teríts friss színekkel húsvétra!
 
Ehhez a megoldáshoz tojásfestésre sem volt szükség!

 

A húsvéti dísz elengedhetetlen tartozéka az élő cserepes vagy vágott virág. Jót tesz az összhatásnak, ha a virágkompozíció harmonizál a terítékkel és a lakásdekoráció más elemeivel. 

Idén teríts friss színekkel húsvétra!
 
Gyerekes családoknál sláger lehet ez a variáció

 

Elképzelhető, hogy még ilyen csekély mértékű díszítést sem bír el az ízlésed – ebben az esetben ragaszkodj a legnatúrabb megoldáshoz. Válassz minimálisan mintás terítőt, erre fehér tányérokkal és finom anyagból készült fehér textilszalvétával teríts. Csinosan elhelyezhetsz a tányérokon egy-egy minta nélküli dísz- vagy csokitojást – hogy a visszafogottság mellett valami mégis jelezze, hogy ünnep van.

Idén teríts friss színekkel húsvétra!

 

 

Összeállításunkat gondolatébresztőnek szánjuk, melyből mindenki kicsipegethet és továbbgondolhat egy-egy ötletet.

 Kapcsolódj ki velük! Megújult a Nők Lapja Café játék rovata. Számos új online és letölthető játék, itt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top