Rumos-kókuszos tortácskák fehér csokoládéval
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
A tésztához:
• 3 tojás
• 4 dkg cukor
• 2 evőkanál étolaj
• 6 dkg liszt
• fél csomag sütőpor
• 1 nagy evőkanál kakaópor
A krémhez:
• fél csomag vaníliás pudingpor (főzős)
• 10 dkg cukor
• 2,5 dl tej
• 5 dkg kókuszreszelék
• néhány csepp kókuszaroma
• 10 dkg fehér csokoládé
• 25 dkg sütőmargarin
• fél dl rum
A díszítéshez:
• 10 dkg kókuszreszelék
• színes tojáscukor
A tésztához az egész tojást gépi habverővel a cukorral habosra verjük, majd az olajat is hozzákeverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük, majd a tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben (30×30 cm-es) körülbelül 1 cm vastag lapot kenünk. 180 °C fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet egy lábosban felforraljuk a kókuszreszelékkel és a kókuszaromával, majd a pudingos keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve beledobjuk a darabokra tört csokoládét, olvadásig kevergetjük. Ha kihűlt a krém, kihabosítjuk a puha margarinnal és a rummal.
A kisült piskótából ovális kiszúróval tojásdad formákat szaggatunk ki (dolgozhatunk sablonnal is), és 2-2 lapocskát összetöltünk a krémmel. Így is kínálhatjuk, de tetszés szerint kívülről is megkenhetjük a krémmel, majd kókuszba forgathatjuk. A színes cukorkákkal díszítjük.
A receptet megtalálod a Nők Lapja Konyhában! |