Répatortát sütinyalóka
Hozzávalók:
12 dkg liszt
1 mokkáskanál fahéj
1 csipet só
7 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
9 dkg tejföl
1 dl étolaj
0,5 citrom reszelt héja
9 dkg reszelt répa
6 dkg darált dió
A tojást a cukorral fehéredésig keverjük majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet a sóval, a fahéjjal, sütőporral és a dióval összekeverjük, majd mehet hozzá a citrom reszelt héja is. Ha megvagyunk összedolgozzuk a reszelt répával és a tojásos elegyet és kivajazott tepsibe öntjük a tésztát. 170-180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti el az alakját.
Kókuszos sütinyalóka
Kattints a többi fotóért! |
Hozzávalók:
7,5 dkg vaj
1 tojás
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
120 ml tej
17,5 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
6,5 dkg kókuszreszelék
A tojást az olvasztott vajjal és cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet a tejet, és a kókuszreszeléket. A masszát tepsibe tesszük, és 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor az előbb leírt módon összedolgozzuk a sajtkrémmel.
Mivel vond be?
A legegyszerűbb, ha egyszerű bevonómasszát veszel vagy fehér csokit. A színes változatokhoz pedig színes csokira lesz szükséged, amit menőbb hiperekben és webshopokban tudsz megrendelni. A fehér csoki színezés nálunk sajnos nem működött.
Ha még nem csináltál sütinyalókát itt egy videó, ami után gyerekjáték lesz az egész.