Alap ecetes torma
A legerősebb, gyakorlatilag csak helyes légzéstechnikával fogyasztható.
Hozzávalók: 30 dkg friss torma, 1 dl víz, 1 dl fehérborecet
A tormát tisztítsuk meg, reszeljük le! Tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék, és a lehető legkevesebb szálas rész kerül így bele. A vizet forraljuk fel, öntsük a tormára, keverjük el az ecettel.
2,5-3 dl lesz belőle.
Almás-tejszínes torma
Könnyebb, édeskésebb változat.
Hozzávalók: 20 dkg friss torma, 1 nagy alma, 1 dl víz, 0,5 dl fehérborecet, 1 dl tejszín, 2 ek. méz
A tormát tisztítsuk meg, reszeljük le! Tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék, és így kerül bele a lehető legkevesebb szálas rész. A vizet forraljuk fel, öntsük a tormára, keverjük el az ecettel.
Reszeljük le a héjától megtisztított almát, keverjük a tormához, adjuk hozzá a tejszínt és a mézet!
Céklás torma
Igazi csajos darab.
Hozzávalók: 20 dkg friss torma, 1 kis cékla, 1 dl víz, 1 dl fehérborecet, 1 dl tejszín, 2 nagy evőkanál tejföl, 2 ek. méz, frissen őrölt bors, csipet só
A tormát és a céklát tisztítsuk meg, reszeljük le. A tormát tartsuk teljesen merőlegesen a reszelőre, így lesz szép apró a reszelék, és a lehető legkevesebb szálas rész így kerül bele. A vizet forraljuk fel, öntsük a keverékre, keverjük hozzá az ecetet, a mézet. Ha meghűlt, keverjük hozzá a tejszínt, a tejfölt, frissen őrölt borssal és egész kevés sóval fűszerezzük!