Húsvét 2011

Csináld magad: Madárszálló a konyhában

A muffinsütő gyakran előkerül a konyhánkban, ha kedveljük a villámgyorsan elkészíthető süteményeket. Ám főleg a vékonyabb lemezből gyártott formák egy idő után rozsdásodnak, s ilyenkor nincs mese, újat kell venni. A régit azért ne dobjuk ki, vidám madárhotel lehet belőle.

Mintha egy futurisztikus toronyház sok kicsi ablaka telt volna meg csivitelő vendégekkel, akiket a tavaszi napsugarak csaltak ki a párkányra. Egy kimustrált muffinsütőt újítottunk fel a kedvükért, hogy beköltözhessenek a konyhánkba. Sikáljuk le alaposan, esetleg még csiszolópapírral is átsimogathatjuk a fémfelületet, majd fújjuk le világoszöld akrilspray-vel. Hagyjuk megszáradni, mielőtt a díszítésébe fognánk. A sütőforma tálkáinak aljába vágjunk megfelelő méretű korongokat pasztellszínű, tavaszias mintájú scrapbook papírokból, és ragasszunk mindegyikbe egyet. Ezután jöhetnek a szizálból formára tekert kis fészkek, amelyekbe ragasztópisztollyal rögzítsük a tarka dekormadarakat, művirágokat és az akrillal lefestett műanyag tojásokat. Mielőtt a díszeket elhelyezzük, győződjünk meg arról, hogy a lyukak felül legyenek, ahová majd az akasztót, vagyis a szaténszalagot kötjük (ha nincs lyuk a sütőformán, nagyobb szöggel üssünk kettőt a felső szélekre).

Csináld magad: Madárszálló a konyhában


Új vendégek

A meglepetés csokitojásokból számtalan mókás figura – állatok, törpék és más mesebeli lények – kerül elő. Húsvét táján könnyen előfordulhat, hogy megszaporodik a számuk. A muffinsütő-hotelbe ők is beköltözhetnek, és helyet kaphatnak a gyerekszoba falán. Művirágokat, apró bútorokat ragasszunk köréjük, úgy, mintha kis erkélyen ücsörögnének a vendégek.

Csináld magad: Madárszálló a konyhában

A cikk a Praktia magazin 2013/3-as számában jelent meg.
Alkotó: Kubinyi Szilvia, szöveg: Mohácsi Anikó, fotó: Kurdi Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top