További húsvéti receptek:
• Aszpikos húsvétisonka-terrin » • Édes túró » • Marinált buggyantott tojás » • A tavasz első salátája » • Töltött karalábé, ahogy én szeretem » |
Hozzávalók: 2-3 karalábé, 2 mozzarella, 8 nagy szelet nyers füstölt sonka, 2 dl tejszín, 2 dl száraz fehérbor, 8 bazsalikomlevél, olívaolaj.
A karalábékat meghámozzuk, összesen 16 szeletre vágjuk, és kevés olívaolajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Ezután 8 szeletre egyenként teszünk 1 szelet mozzarellát és 1 bazsalikomlevelet, majd ismét karalábét helyezünk rá. Betekerjük füstölt sonkával, és újra mindkét felét ropogósra sütjük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékba öntjük a fehérbort meg a tejszínt, és felforraljuk. Ebben a mártásban átmelegítjük a karalábékat, és forrón tálaljuk.