nlc.hu
Húsvét (archiv)

Bárányborda fûszeres panírban





Hozzávalók 4 személyre:


• 6 szelet kenyér,
• 1 cs. fűszernövény (zsálya, rozmaring, petrezselyem, borsfű, majoránna és kakukkfű)
• 12 darabra vágható bordarész (szopós bárányból)
extra szűz olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma
• só, őrölt bors

Elkészítés:
A kenyeret a sütőben megszárítjuk, majd robotgéppel felaprítjuk, vagy sodrófával szétmorzsoljuk. A fűszernövényeket megtisztítjuk, durvára vágjuk, és a kenyérhez adjuk. A bordacsontokat alufóliába tekerjük, majd a húst tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és 200 °C-os előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. A fűszeres kenyérmorzsához kevés olajat adunk. A húst kivesszük a sütőből, és gyorsan eloszlatjuk rajta a keveréket, majd azonnal visszatesszük a sütőbe, és 4-5 percig tovább sütjük, ha van, grill fokozaton, hogy a panír ropogós és aranybarna legyen. A sütőből kivéve levesszük a fóliát a csontokról, majd a csontok szerint szeletelve azonnal tálaljuk.








35 perc
455 kcal/1901 kJ






Jó tudni
A borda az a húsrész, amely a bordacsontokból és az azokhoz tapadó húsból áll. A szopósbárányból (vagyis a 3-4 hetesen levágott, csak tejen nevelt, és ezért igen omlós húsú bárányból) nyert borda kiváló hirtelen, roston vagy nyílt tűzön való sütéshez.





ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top