Hozzávalók 4 személyre:
1 ág rozmaring
1 cs. zsálya
1 gerezd fokhagyma
liszt
20 dkg fagyasztott pizzatészta
1 bárányborda (kb. 1 kg), só, őrölt bors
8 dkg szeletelt nyers sonka
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A rozmaringleveleket, a zsályát és a fokhagymát finomra vágjuk. A tésztát belisztezett gyúródeszkára tesszük, kézzel kilapítjuk, és meghintjük a keverékkel. Többször áthajtogatjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a fűszereket. Ezután átgyúrjuk a tésztát, amíg egészen megpuhul. Letakarva 10 percig pihentetjük, majd a sodrófával néhány mm vastagságú téglalappá nyújtjuk a tésztát. Előkészítjük és besózzuk a gerincet, majd sonkaszeletekbe göngyöljük. Ezután minden oldalról befedjük a tésztával (vigyázva, hogy a csontok kilógjanak, de ne hasítsák nagyon ki). Gondosan lenyomkodjuk a tészta széleit, a fölösleget levágjuk. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és rácsosan feldíszítjük velük a tésztát. A húst kb. 75 percre 200 °C-os sütőbe tesszük. (Ha a tészta túlságosan megpirulna, fedjük le alufóliával. 5 perccel azelőtt, hogy kivennénk a sütőből, kenjük meg egy kevés olajjal.)
Tipp Jó tanács |
1 óra 10 perc
400 kcal/1672 kJ