55 perc+15 perc hűlési idő 719 kcal/3021 kJ |
Hozzávalók: 1 kg jonatánalma, 1 kk. őrölt fahéj, kb. 2 ek. cukor, 2 dkg vaníliás pudingpor, 50 dkg vajas tészta, 5 dkg szeletelt mandula; a tetejére: 1 tojás.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és 1×1 cm-es kockára vágjuk. Az almát a cukorral és a fahéjjal lábasba tesszük, és lassan elkezdjük párolni. Ha forr, besűrítjük a vízzel elkevert pudingporral. Félretesszük hűlni. A tésztát 2 mm vékonyra és 20 cm szélesre nyújtjuk. Elosztjuk rajta az almatölteléket, és megszórjuk a pirított mandulával. Az egyik szélét megkenjük a felvert egész tojással, és szorosan feltekerjük. A többi ugyanaz.