30 perc 970 kcal/4077 kJ |
A cukkinit megtisztítjuk, a joghurtot a mentával, 1 ek. olajjal, a citromlével, a tabascóval, egy csipet sóval és borssal összeturmixoljuk. A bordákon hosszában bevágásokat ejtünk, nehogy felpöndörödjenek a sütés során, majd a vajon a maradék olajjal együtt mindegyik szeletet élénk tűzön oldalanként 2-2 percig sütjük. Az összes bordát az imént használt serpenyőbe visszatesszük, meglocsoljuk a borral, és kb. 3 percig hagyjuk elpárologni, majd a bordákat nyakon öntjük a meleg levessel, és addig főzzük, amíg a lé besűrűsödik. Ekkor a tűzről levéve 1 percig állni hagyjuk, majd a joghurtos szósszal tálaljuk.
Tipp: Bárány helyett használhatunk borjú- vagy disznóhúst is; utóbbi esetében ne feledjük a főzési időket megduplázni! Inkább kisebb cukkinit válasszunk, mint nagyot, mert az utóbbi kevésbé édes, és magok is lehetnek benne. Külseje legyen fényes zöld, tapintása kemény! Használhatunk balzsamecetes szószt is. A hús főzővizében elkeverünk 1 ek. lisztet, hozzáadunk 4 ek. balzsamecetet és 1 pohár levest, majd addig főzzük, míg besűrűsödik, és a húst ezzel az öntettel tálaljuk. |