1 óra 15 perc 565 kcal/2361 kJ |
Hozzávalók 6 személyre: 35 dkg eper, 10 dkg cukor, 4 tojás, 3 dkg mascarpone, 1 kk. őrölt fahéj, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kalács, 2 dkg édes kakaópor, 10 dkg durvára vágott mandula, 1 ek. mandulalikőr (amaretto), 4 dkg mandulaforgács, vaj.
A megtisztított, félbevágott epreket megszórjuk a cukor negyedével. A tojásokat a maradék cukorral felverjük, hozzákeverjük a mascarponét, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Az így kapott krém felét az apróra kaláccsal, a durvára vágott mandulával, 2 ek. mandulalikőrrel és a kakaóval simára turmixoljuk. A kész krémet kivajazott tepsibe öntjük, rátesszük az eper felét, majd a krém másik fele, végül a maradék eper következik. 150 °C-ra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, Közben a mandulaforgácsot megpirítjuk, s az édesség tetejére szórjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.