Család

Négy magyar egyetem a világranglistán

Az ELTE, a budapesti Műegyetem és a Közép-európai Egyetem is bekerült a világ legjobb képzőhelyei közé - igaz, hétszázas a karok listája.

Négy magyar egyetem is szerepel a felsőoktatási intézmények legfrissebb világranglistáján.
A brit Quacquarelli Symonds cég világranglistáján a karok versenyében az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Karát a 222. helyen jegyezték, míg intézményi szinten a Szegedi Tudományegyetemet az 501-550., a Budapesti Corvinus Egyetemet és az ELTE-t az 551-600., míg Debreceni Egyetemet a 601-700. helyre sorolták a top hétszázas listán.

Természettudományi kategóriában a 359. helyet érte el a Műegyetem, társadalomtudományokból pedig az alapítványi fenntartású Közép-európai Egyetem végzett a 228. helyen.

Az élen a Massachusetts Institute of Technology (MIT) végzett, a második helyezett a Cambridge, a harmadik pedig a Harvard lett – ismertette a lap, hozzátéve, hogy a 2004 óta minden évben elkészített ranglistát olyan szempontok alapján állítják össze, mint az oktatók és hallgatók aránya, valamint az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága. Olykor azonban egészen más egyetemi szakok lehetnek a legnépszerűbbek…

Minden segítség a tanuláshoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top