nlc.hu
Iskolakezdés
Ha ezt látod a gyerekeden, szemüvegre van szüksége

Ha ezt látod a gyerekeden, szemüvegre van szüksége

Közérzetét, egészségét, jókedvét és iskolai teljesítményét is befolyásolhatja gyerekünknek a szemüveg hiánya.

Ha a gyermeked gyakran dörzsöli a szemét vagy fejfájásra panaszkodik, az azt jelenti vajon, hogy szemüvegre van szüksége? A Baylor Orvostudományi Egyetem szakértője szerint igen, és ezeket a jeleket kritikus fontosságú időben észrevenni kritikus fontosságú, mert a gyermek iskolai teljesítménye romolhat, vagy akár súlyosabbá is válhat látásának romlása.

Dr. Christina Weng elmondta, hogy az élet első nyolc éve alatt az agy és a szem együtt tanulnak és fejlődnek, ebben az időszakban a látórendszer még kialakulóban van. „Ebben az időszakban a szülőknek figyelniük kell a viselkedésbeli változásokra, mert ezek szemproblémák jelei lehetnek” – magyarázta.

A gyakori fejfájás, a szem dörzsölése, a könyvek, telefonok vagy táblagépek túl közel vagy túl távol tartása, egyik szem behunyása olvasás közben, a szemek kancsalítása vagy hunyorítása mind olyan tünetek, amelyek látásproblémára utalhatnak. Ezek észlelésekor fontos szemészhez fordulni, hogy időben kezelhető legyen a gond.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top