nlc.hu
Iskolakezdés
Iskolakezdési támogatás egészségpénztár

Sok tízezer forint támogatást szerezhetsz most az iskolakezdéshez

Az iskolakezdés költsége a beiskolázási támogatás révén akár 53 ezer forinttal is csökkenthető.

Az iskolakezdés egy friss felmérés szerint a válaszadók több mint kétharmada számára érezhető anyagi teher, mindenkinek jól jöhet az iskolakezdési támogatás. Legtöbben gyermekenként 20-50 000 forintos kiadással kalkulálnak, de a megkérdezettek negyede százezres nagyságrendet említ – írja a Profitline.

A megkérdezettek közel fele már az iskolakezdés előtt félretesz

a célra, amit tovább gondolva a szülők egészségpénztárban is takarékoskodhatnának a lap szakértője szerint. Az egészségpénztárból évente, gyermekenként a havi minimálbér összege költhető el a beiskolázás költségeinek fedezésére.

Sok tízezer forint támogatást szerezhetsz most az iskolakezdéshez

Idén tehát 266 800 forintból vásárolható óvodás, általános- és középiskolás tanszer, ruha, illetve főiskolai, egyetemi hallgatók tandíja, kollégiumi vagy albérleti díja is fizethető.

Ennek előnye, hogy

az egészségpénztári befizetések 20 százaléka adóvisszatérítés formájában visszaigényelhető, ezért ez valódi megtakarítást jelent a beiskolázás költségein; jelenleg legfeljebb 53 360 forintot.

Az egészségpénztárból akkor lehet az iskolakezdésre költeni,

ha az erre szánt összeg már legalább 180 napja a pénztárban van, a jogosultság igazolása mellett. Az iskolakezdési szolgáltatás keretében csak augusztus 15. és július 30. között kiállított számlákat számolhatunk el. A számlákat itt gyűjteni kell, nem vásárolhatunk tehát közvetlenül az egészségkártyánkkal.

Ha már van egészségpénztári számlánk, akkor nem érdemes a használatát a beiskolázási szolgáltatásra limitálni, hiszen sok minden mást is vásárolhatunk. A befizetések után járó adóvisszatérítés összege évente legfeljebb 150 000 forint lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top