Aktuális

11 állás, amit azonnal elvállalnánk

Ennénk, vezényelnénk, másokat ugráltatnánk és egyenruhában repkednénk. Álomunkák, amelyekkel igazán boldogak lennénk.
11 állás, amit azonnal elvállalnánk
11 dolog, amire nem vagyunk büszkék

1. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke
Fehér Ház, first lady, sok-sok zászló, tisztelgő tengerészgyalogosok, egy meglehetősen furcsán kör alakú dolgozószoba, amiben a szex „csuriban” van. „Acting presidential”. Hát persze, hogy kipróbálnánk magunkat abban a szerepben, ahol mi nyomkodhatjuk azokat a gombokat, melyek az atombombákat indítják. Yes we can.

2. Elszámoltatási kormánybiztos
Gondoljunk bele, mi is jut eszünkbe elsőre a titulus hallatán: jön a bosszúálló, aki leszámol mindenkivel, aki más szakállára (vagy inkább más szakállából) rosszalkodott. Ki ne akarna a kiegyenlítő igazságosság eme misztikus erőtől dagadó hérosza lenni?

11 állás, amit azonnal elvállalnánk3. Karmester
Főnöknek lenni nem rossz dolog, és ha közben még egy pálcával is lehet hadonászni, miközben hangos zene szól, pont úgy, ahogy mi akarjuk, ráadásul a közönség mindenképp tapsol, na az szinte tökéletes. Kár, hogy évekig kell hozzá szenvedni zeneakadémiákon, de az bátorítson minket, hogy női karmesterek haja korántsem annyira szörnyű, mint a pasiké.

11 állás, amit azonnal elvállalnánk4. Szépségkirálynő
Ők azok, akik a többet tesznek a világbékéért a rebegő pilláikkal, mint bármely Béke-Nobel-díjas a teljes életművével. Ha el tudjuk kerülni a szerepzavart, és felfogjuk, hogy nem a nagyszabású politikai ambícióinkra, hanem elsősorban a seggünkre jár a pont, akkor évekkel a királyság vége után is elélhetünk belőle.

11 állás, amit azonnal elvállalnánk5. Lemezbolti eladó
Legalább egy negyeddel boldogtalanabbak vagyunk, amióta nem vásárlunk cédéket. Igaz, hogy gazdasági sikerrel már nem kecsegtet egy saját lemezbolt, de százévnyi gondtalan zenehallgatással igen, és ezt elfogadnánk. A romantikusan szenilis kanadai nagybácsi is megmondta: azért akar saját autókereskedést, hogy minden nap másik kocsit vezethessen.

6. Bestselleríró
11 állás, amit azonnal elvállalnánkKi ne álmodozott volna róla, hogy majd egyszer ő is leírja egy történet kezdőakkordjait egy közepesen összekoszolt szalvéta sarkára, és csiribí-csiribá, már dől is a pénz. Ha jó könyvet akarunk írni, viszont nincs bennünk elegendő kreativitás ahhoz, hogy varázsló-repkedő szupergyerekeket álmodjunk meg, akkor az elég lehet, ha a szexről írunk, és tetszőlegesen elhelyezünk a regényben egy meggyötört árvát is.

7. Pilóta
11 állás, amit azonnal elvállalnánkHetente kétszer-háromszor el kell vinni egy gépet valahova és utána jól be kell rúgni, távol mindenkitől, aki ezt kifogásolhatná. Sőt egyenruhában menő csajokat kell felvinni a szállodaszobába… Nem mellesleg sokkal nagyobb presztízzsel és fizetéssel jár ez a szakma, mint a buszsofőrködés, holott lényegében ugyanarról van szó.

8. Rocksztár
11 állás, amit azonnal elvállalnánkA valódi rocksztár már az első próbán meghal, de lehet próbálkozni. Nem elég azonban tehetségesnek lenni: ha nem vagyunk hajlandóak bármilyen körülmények között lehetetlenül viselkedni, akkor legfeljebb az úgynevezett „igényes” zenénkkel egyetemben tűnhetünk el örökre a süllyesztőben.


11 állás, amit azonnal elvállalnánk9. Focistafeleség
Igaz, hogy kénytelenek lennénk folyamatosan focimeccseket nézni, ami igazán vállalhatatlan, de cserébe a kötelezettségeink abban merülnének ki, hogy jól nézzünk ki és pénzt költsünk. Ha megtalálnánk azt az egy focistát, akinek nem olyan a feje, mint egy Neander-völgyi előembernek, akkor már írnánk is alá a házassági szerződést.

11 állás, amit azonnal elvállalnánk10. Étteremkritikus
Nem lehet rossz munka az, ahol munkaköri kötelesség az evés. Bereggelizzük a legmenőbb rántottát, aztán fröccsözünk valami puccos helyen, vacsorára meg steaket burkolunk, és ha valami nem tetszik, akkor fennhangon mondhatjuk, hogy ezt még megbánjátok. 

11 állás, amit azonnal elvállalnánk11. A Vogue főszerkesztője
Eldöntheti, hogy ki szebb, Claudia vagy Cindy, sőt azt is meghatározhatja, hogy melyik legyen az év legtrendibb színe vagy fazonja. Ugráltathatja az embereket, méregdrága holmikat kap ajándékba, megállás nélkül partikon kell vigyorognia, miközben a világ legnagyobb tervezői lesik a kegyeit, és mindezt egy kisebb vagyonért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top