Aktuális

1200 ember jelentkezett a nem létező munkahelyekre

Az ország több nagyvárosában, nem létező gyárakba hirdetett állásokat egy hajdúhadházi férfi, aki előzetes orvosi vizsgálat díjaként a jelentkezőktől hatezer forintot kért.
1200 ember jelentkezett a nem létező munkahelyekre
Megéri egyszerre több munkahelyen dolgozni?

Az elkövető 23 különböző e-mail címet használt. Nyomdaipari, konzervgyártó, édességcsomagoló és orvosiműszer-készítő állásokra toborzott jelentkezőket, akiket az ország különböző pontjain ugyanarra az időpontra hívott, művelődési házakhoz, kérve, hogy vigyék magukkal a hatezer forint befizetését igazoló csekket – tette hozzá a megyei főkapitányság sajtóreferense.   
1200 ember jelentkezett a nem létező munkahelyekre
„A jelentkezőket a találkozó helyszínén senki nem várta. A rendőrség az e-mail címek alapján jutott el az elkövetőig, aki egy debreceni hajléktalan segítségével nyitott bankszámlát. A pénzforgalmi adatokból kiderült, hogy 60 ember fizetett a csalónak, további 1200 esetben kísérleti szakaszban maradt a bűncselekmény, mert a címzettek nem adták fel a kért összeget” – nyilatkozta az MTI-nek Léber Gabriella.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt a férfi két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top