Kedvenc apuka cikkek

Apukák egymás közt: mit gondolnak az apaságról?

Két férfi, egy eset: kétgyerekes apukák mindketten, akik egy új podcastban beszélik ki tapasztalataikat az apaságról. A sorozat most indul, érdemes lesz követni őket.

A Kaszt.hu független magyar podcasthálózat adásai között számos témát megtalál a beszélgetős műsorokra fogékony netező: a pszichológiától a sporton és technológián át a gasztronómiáig tart a sor, ehhez csatlakozott most az Apás szülés című podcast, amelyben két gyakorló apuka beszélget a gyereknevelés trükkjeiről.

num=
bs_ad_helyorzbs_ad_helyorzo
mceBlockPasteEnd

Az első adásban a felvezetésé a főszerep, Lövenberg Balázs és Jankó Bálint személyében két kétgyerekes apukát ismerhetnek meg a hallgatók. Összesen három lány és egy fiú a “megoszlás”, életkorban pedig az iskola első éveitől a kamaszkorig tart a spektrum.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)
Képünk illusztráció – fotó: Tumblr

Szóba kerül a tervezés, mármint a gyerekeké, a felkészülés az apaságra – illetve annak hiánya –, mint ahogy az apukák megvitatják a gyerekszoba berendezését, a nevek kiválasztását és hasonlók.

A legérdekesebb azonban talán mégis az, ahogy az apukák szembesülnek azzal, hogy mennyire másként gondolták gyerekeik változásait az éveken keresztül, és hogyan viszonyul ehhez a valóság, az önállósodó, növekvő gyerekek hogyan lepik meg és állítják kihívások elé a szüleiket, akik részben korábbi tapasztalataik alapján igencsak másra számítottak.

Fontos az egyensúly is, olyan kérdésekben, hogy meddig lehet “nyomni” egy gyereket, hogy valamit megcsináljon, valamivel foglalkozzon, és mikor kell teret engedni a kreativitásnak, a felfedezőszellemnek. A lazaság és a szigor közti egyensúlyt eltalálni nem könnyű.

Ahelyett azonban, hogy egy szűk 50 perces adást szóról szóra leírnánk, inkább álljon itt az Apás szülés első adása, amihez jó szórakozást kívánunk!

További cikkek apukákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top