Aktuális

Andy Vajna szigorúan zsűrizik

A világhírű producer szeret részt venni a hazai filmes életben. A Hollywood és Budapest között ingázó Andrew G. Vajna örömmel vállalta el az április 4-én kezdődő tévés találkozó, a Kamera Hungária zsűrielnöki szerepét.

A televíziós műsorfesztiválra összesen 13 kategóriában lehetett nevezni. Míg tavaly 532 pályaművel pályáztak egyéni alkotók és szerkesztőségek, az idén eddig 519 nevezés futott be. „Ez összesen 15 ezer 885 percnyi műsoridőt tesz ki, a nyolcadik Kamera Hungária televíziós műsorfesztiválon 103 produkció vesz részt. Az április 4-e és 6-a között Veszprémben zajló tévés seregszemle zsűrielnöke Andrew G. Vajna” – mondta Csermely Ákos, a Kamera Hungária elnöke az ismertető sajtótájékoztatón.

Andy Vajna producer élete nagyrészt Los Angeleshez kötött, így a Terminátor következő részének filmes munkái miatt nem tudott személyesen megjelenni a sajtótájékoztatón, ám hogy részt vegyen rajta, egy videoüzenetet küldött. A producer a felvételen megköszönte a felkérést, és elmondta: számára a képek „megrögzítéséről” szól ez a fesztivál. Arra kíváncsi, hogy milyen újdonsággal állnak elő az operatőrök – hangsúlyozta videoüzenetében Andrew Vajna, a zsűri elnöke.

A rendezvény érdekessége, hogy a szervezők ebben az évben aktualizálták a kategóriákat: két új „műsorszám” is szerepelt a kiírásban. A technikai fejlődést követve internetvideó műfajban 10-12 perces munkákkal lehetett nevezni, illetve mobiltelefonnal felvett, saját gyártású, legfeljebb 5 perces videoanyagokat is beküldhettek a jelentkezők bármelyik műfajban. Az új kategóriának köszönhetően Kamarás Iván az idén nevezhetett először filmjével. A színész a mobiltelefonjával vett fel egy színházi előadást, amelyet az egyik szereplő szemszögéből láthatunk.

Az idei meglepetések között szerepel még, hogy a fesztivál visszatér az eredeti helyszínre, Veszprémbe, ahonnan 1991 után „vándorolt el”. A másik újdonság: mivel az internet is egyre jobban bekapcsolódik a televíziózásba, így olyan videofelvételeket is elbírálnak, amelyeket alkotóik a világhálón tettek közzé. A művek lehetnek akár mobiltelefonos felvételek is.

A korábbi évekhez hasonlóan a nagyközönséget nemcsak a vetítésekre és filmbemutatókra, de a szakmai programokra is várják április 4-e és 6-a között Veszprémben, hangsúlyozta Csermely Ákos. A televíziós szakma szinte minden műfaját képviselő és a képernyőn naponta szereplő elismert műsorvezetőkkel, riporterekkel találkozhatunk majd. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top