nlc.hu
Kert

Időjárás április végén

Hétvégén kertészkedj, mert utána elromlik az idő

Hétfőtől megnövekszik a felhőzet, de addig sok napsütés várható.

Szombaton sok lesz a napsütés, emellett gomolyfelhők is képződnek, csapadék azonban nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. Késő estére 5, 13 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderül.hu.

Vasárnap a hajnali órákban érkező szakadozott felhőzet a délelőtti órákban elhagyja a délkeleti megyéket is, nyomában gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. Hazánk északkeleti harmadán több helyen, másutt néhol előfordul záporeső, főleg az északkeleti megyékben zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd az északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. Délután 11 és 19 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Amit hétvégén elültetsz, azt a jövő héten meglocsolja az eső (Fotó: Pexels.com)

Amit hétvégén elültetsz, azt a jövő héten meglocsolja az eső (Fotó: Pexels.com)

Hétfőn az ország északkeleti felén változóan felhős idő várható, hosszabb napos időszakokkal, hazánk délnyugati felén erősebben megnövekedhet a felhőzet. A délnyugati megyékben szórványosan várható eső, záporeső, az északkeleti megyékben néhol alakulhat ki zápor. Helyenként megélénkülhet az északi szél. A hajnali -4, +4 fokról 10 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a nap első felében gomolyfelhőkre és sok fátyolfelhőre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. A nap második felében délnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, és egyre több helyen elered az eső, záporeső. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -3 és +5 fok között alakul, gyenge fagy továbbra is a fagyzugos részeken, elsősorban északkeleten valószínű. Délután 11, 17 fok várható.

Szerdán nagyrészt borult lesz az ég, majd a nap második felétől északnyugat felől egyre több helyen elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Sokfelé számítani lehet esőre, záporra, néhol zivatar is előfordul. A nap második felében a csapadékzóna egyre keletebbre húzódik. A délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 0, +7, délután 12 és 18 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top