8 kertben nevelhető növény, ami a vázában is jól mutat

nlc | 2024. Április 30.
Most vesd el a ezeknek a növényeknek a magjait, a nyár folyamán nem csak a kertedet díszítik, de a vázában is jól mutatnak majd.

Ha szeretnéd, hogy ne csak a kertedet, de a vázáidat is vidám, színes virágok díszítsék a nyáron, érdemes olyan növényeket nevelned, melyek bőségesen virágoznak, így nyugodtan vághatsz és csokrokat is köthetsz majd belőlük. A most következő, mutatós virágok magvait még nem késő elvetni. 

Ördögszem

Az ördögszem különleges, gömb alakú virágai a kertekben és a csokrokban is látványosan mutatnak. Frissen és szárított virágként is felhasználhatók. (Fotó: Getty Images)

Bojtocska

Tavasz végétől-nyár elejéig egészen az első fagyikig virágzik a bojtocska. Bolyhos, pomponszerű virágok egyedi formájuk és csodálatos illatuk miatt is nagyszerűek vágott virágként.(Fotó: Getty Images)

Dobverő virág

A dobverő virág júliustól szeptemberig ontja a gömb alakú, sárga virágokat. Szárazságtűrő, hőtűrő, vonzó a beporzók számára, ágyásban és balkonládában is termeszthető. Vágott virágként is kiválóan mutat. (Fotó: Getty Images)

Mexikói kalapvirág

A mexikói kalapvirág fekete, kúp alakú fejét vörös vagy vörösesbarna lelógó szirmok veszik körül, emiatt sombrerókra emlékeztet. Délnyugat-Európában és Észak-Afrikában őshonos, de dísznövényként nálunk is termeszthető. (Fotó: Getty Images)

Iringó

Az iringó tüskés, bogáncsszerű, égszínkék virágokat hoz, mely mutatós élő növényként, de frissen vágva és kiszárítva is. A legtöbb talajjal toleráns, termesztheted a kertben, de balkonládában is. (Fotó: Getty Images)

Szeplőlapu

A szeplőlapu ágyásokba is ültethető, de virágládában is termeszthető. Nyártól őszig virágzik, illatos, cső alakú, lila/kék virágokkal, ezüstös-kék levelekkel. Rendkívül vonzó a beporzók számára. (Fotó: Getty Images)

Cickafark

A nyár elejétől kora őszig virágzó cickafark széles, lapos tetejű virágfürtjei remekül mutatnak friss csokrokban, de kiszárítva is felhasználhatók virágdíszek készítésére. (Fotó: Getty Images)

Fűzéres díszcsorba

A nyár közepétől végéig virágzó füzéres díszcsorba karcsú, függőleges, lila vagy fehér virágaival kevés helyet foglal, ugyanakkor annál látványosabb. Virágkompozíciók készítéséhez frissen vagy szárítva is felhasználható. (Fotó: Getty Images)

via1, via2

Exit mobile version