nlc.hu
Kert
Tömegek lesznek a virágárusoknál

Óriási rohamra számítanak a virágosok a héten

ballagás

Hatalmas tömegre számítanak a virágosok a következő napokban, hiszen egy hétre esik az anyák napja, a ballagás, és még a májuskosarat is most adják át az udvarlók – számolt be a Tények. A virágárusok azt javasolják, hogy aki virágot adna ajándékba, az időben vásároljon. Elmondásuk szerint ekkora forgalmuk – mint, ami a héten várható – csak Nőnapkor és Valentin-napon szokott lenni.

Anyák napjára a legtöbben csokrokkal és kiültethető virágokkal ajándékozzák meg az édesanyákat, nagymamákat.

Ami a ballagási ajándékokat illeti, a virágosok szerint a hatalmas csokrok már kezdenek kimenni a divatból, de még így is rengetegen vesznek virágot a diákoknak. “Van, aki csak egy-egy szál virágot fog kérni visszafogott díszítéssel, mert nagyobb hangsúlyt fektetnek a pénzátadásra. De ugyanakkor jelen vannak a 20-25 ezer forintos nagyságrendű csokrok is” – nyilatkozta egy virágárus.

Az anyák napján és a ballagáson kívül még egy harmadik hagyomány is lesz a napokban, az udvarló férfiak ilyenkor ugyanis gyakran visznek májuskosarat a szerelmüknek a jándékba, amit szintén rengeteg virággal és tavaszi dekorációval töltenek meg.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Koszticsák Szilárd 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top