nlc.hu
Otthon

Nőnapi roham a virágárusoknál

Közeleg a nőnap, készülnek a rohamra a virágárusok

Naponta átlagosan több száz virágot adnak el az üzletek ebben az időszakban.

Azok, akik nőnapra virágot ajándékoznak, személyenként jellemzően legalább ezer forintért vásárolnak és többségében hazai termesztésű fréziát, jácintot, tulipánt, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt választják, áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével kiadott közös közleményében.

Az ünnepnaphoz közeledve a virágüzletek napi forgalma megtöbbszöröződik, és átlagosan több száz szál virágot adnak el nőnapkor. A forgalom persze nagyban függ az üzlet elhelyezkedésétől, a törzsvásárlói körtől, illetve a promócióktól is.

A virágárusoknál az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt az online, illetve telefonos rendelések, a virágkiszállítások szám. Az, hogy idén hétfőre esik a nőnap, a munkahelyi ajándékozások számát is növelheti, mindamellett a home office munkavégzések miatt a megszokottnál kisebb mértékben.

Ez nyilván nem fog senkit meglepni,  virágpiac szempontjából a Valentin-nap az év első kiugró eseménye, amit egy még nagyobb dömping, a nőnap, és a májusi anyák napja, illetve – amennyiben nincsenek korlátozások – a ballagások követnek.

(via MTI)

Virágárus

Fotó: Pixabay

Jön a nőnap!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top