nlc.hu
Kert
AI alkotta macskapofijú virág

Meg vannak veszve az emberek a macskapofijú virágért, pedig azt csak a mesterséges intelligencia alkotta

Csúnyán rászedik a növények szerelmeseit.

A csalók újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy átverjék a hiszékeny embereket. Most éppen a mesterséges intelligencia által generált virágok magjainak az árusítása az egyik legújabb trükk, hogy becsapják a növénybarátokat.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Nem létező növények magjait kitalált névvel árulják olyan platformokon, mint az eBay vagy az Etsy. A napokban egy Facebook-felhasználó „a macskaszem káprázata” nevű virágról tett közzé fotókat a National Geographic Wild Planet csoportban. Az aranyos megjelenésű virágok fekete szemű és orrú macskapofira emlékeztettek, és az emberek egyből beleszerettek a cuki kinézetű növényekbe. A bejegyzést csak a Facebookon több mint 80 ezren lájkolták, és több tízezren megosztották, sőt rengeteg felhasználó jelezte, hogy szívesen vásárolna virágmagokat.

A neten a „macskaszem káprázata” kifejezésre gyorsan rákeresve több legálisnak tűnő oldalon is 15 és 30 dollár közötti áron árulják a virágmagokat, ám annak nulla az esélye, hogy tényleg macskapofijú növény lesz belőle.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

 

Forrrás: Facebook

Forrrás: Facebook

A Snopes “leleplező oldal” éppen a közelmúltban foglalkozott e növény körüli őrülettel. Ugyan több változatát is meg lehet találni ennek a virágnak az interneten, de semmi bizonyíték sincs arra, hogy már 2024 előtt is létezett volna. Valójában a mesterséges intelligencia alkotta meg ezeket a fotókat, sokan pedig beleestek az AI csapdájába, és pénzt költöttek a magokra. Többen a Redditen figyelmeztetnek erre másokat, okulva a saját példájukból: megrendelték, a kiszállított virágmagok tasakján még a macskaarcú növény szerepelt, de miután elültették, árvácska és petúnia lett belőlük.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top