nlc.hu
Kert
Ezek a fűszernövények remek árnyéktűrők

Ezek a fűszernövények remek árnyéktűrők

A legtöbb fűszernövény nem igényel akkora figyelmet, mint a zöldségfélék.

A következő fűszernövények remekül bírják az árnyékos, félárnyékos helyeket is.

  • A menta egy jól ismert fűszer- és gyógynövény. Rendszeresen kell öntözni meleg időben, de az árnyékos, félárnyékos helyeket is tökéletesen elvan.
  • A petrezselyem szintén jól tűri az árnyékot, ha jó minőségű földbe van elültetve. Vigyázzunk, hogy ne ültessük a töveket túl közel egymáshoz. Ideális tőtávolság a 15 cm.
  • A koriander az indiai konyha kedvenc fűszernövénye szintén enyhén árnyéktűrő. Jó tudni róla még, hogy nemcsak kiváló ételízesítő, de jótékony hatású gyógynövény is.
  • A lestyán a zellerre emlékeztető ízű leveleivel erős növekedésű fűszernövény, mely szinte bármilyen körülmények között megél.
  • “A turbolya szintén jól alkalmazkodik az árnyékhoz. Salátaként is, de gombás, tojásos ételekhez fűszerként használhatjuk” – tanácsolja McMenemy Márk, hobbikertész
Árnyéktűrő fűszernövények

(Fotó: Getty Images)

Az otthoni fűszernövények legpraktikusabb helye a konyha ablaka, így az öntözésükről sem feledkezel meg, ráadásul az sem árt, hogy könnyen elérhető helyen legyenek. Megnehezíti a főzést, ha a növényeket folyton ide-oda kell rakosgatni.

Tipp: A mentának, a kakukkfűnek és az oreganónak a legnagyobb a helyigénye. Ezt a három fűszernövényt célszerű külön és nagyobb cserépbe ültetni. Fontos, hogy rendszeresen vágd vissza a hajtásokat, leveleket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top