Zöldborsókrémleves snidlinges ricottagombócokkal
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 közepes fej hagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 40 dkg (mirelit) zöldborsó
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• fél citrom leve
• 15 dkg krémes ricotta
• 1 csokor snidling
A megpucolt hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót. 6 dl vízzel felöntjük, belereszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket. Puhára főzzük a borsót, majd botmixerrel leturmixoljuk. Sóval, frissen őrölt borssal és a fél citrom levével ízesítjük. A krémes ricottából apró gombócokat formázunk, ezeket az apróra vágott snidlingbe forgatjuk, és levesbetétként kínáljuk
Kukoricás tojáskrém
Hozzávalók:
• 4 főtt tojás
• 5 dkg vaj
• 2 evőkanál natúr joghurt
• 1 evőkanál mustár
• 1 teáskanál kurkuma
• só, frissen őrölt bors
• 1 csokor snidling
• 1 konzerv kukorica (40 dkg)
A főtt tojásokat tisztítsuk meg, majd villával törjük össze. Keverjük hozzá a vajat, a joghurtot, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, kurkumával ízesítsük. Keverjük hozzá a lecsöpögtetett kukoricát és az apróra vagdosott snidlinget.
Baconos újburgonya snidlinges sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre:
• 16 darab újburgonya
• só
• 2 dl olívaolaj
• néhány babérlevél
• 1 nagy csokor bazsalikom
• 16 szelet bacon
• 1 evőkanál kacsazsír
• 10 dkg vaj
• 2 fej salotta hagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 dl száraz fehérbor
• 20 dkg lágy sajt
• 4 dl tejszín
• fél csokor snidling
• 3 szál kakukkfű
Az újburgonyákat alaposan megsikáljuk, majd sós, babérleveles vízben félig megfőzzük. Kihűtjük, majd a szalonnába tekerjük úgy, hogy a burgonya és a bacon közé friss bazsalikomlevelet helyezünk. Kacsazsírral kikent tepsiben 165 ˚C fokon megsütjük. Közben felhevítjük a vajat, nagyon finomra vágott hagymát és 2 gerezd aprított fokhagymát adunk hozzá, majd felengedjük a borral. Jól beforraljuk, hozzáadjuk az apróra vágott lágy sajtot, és tejszínnel felengedjük. Felmelegítjük, de nem forraljuk.
Sóval, aprított snidlinggel, friss kakukkfűvel ízesítjük, végül az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. A maradék bazsalikomlevelet egy gerezd fokhagymával, az olívaolajjal, kevés sóval összeturmixoljuk. Tálaláskor alulra öntjük a sajtmártást, ráhelyezzük a megsült burgonyákat, majd meglocsoljuk a fűszerolajjal.
A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg. Az áprilisi szám tartalmából: • Ínycsiklandó vasárnapi ebédek • Laktató saláták • Csíráztassunk otthon! • Variációk csirkemellre • Spórolós gubák |