Úgy kezdődött, hogy találtunk egy szép, érintetlen virágos mezőt, ahol – szó szerint – a kutya se jár. Innen szedtünk egy kis kosárnyi még ki nem nyílt, zsenge, üde zöld gyermekláncfűbimbót a leendő finomsághoz.
Hozzávalók
– egy kis befőttesüvegnyi gyermekláncfűbimbó
– 2 fokhagymagerezd lereszelve
– 1 ek. reszelt gyömbér
– 1 ek. mustármag
– 1 db babérlevél
– 1 ek. méz
– 2-3 ek. szójaszósz
– almaecet
Elkészítés
Szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük a bimbókat, majd az alsó részükről körben lecsipegetjük a csészelevélkéket és a szármaradványokat.
A hozzávalókat sorban egy jól záródó fedővel ellátott kis befőttes üvegbe tesszük.
Mustármag:
Reszelt gyömbér:
Lereszelt fokhagymagerezdek:
A gyermekláncfűbimbók:
Kb. 1 evőkanálnyi mézet csurgatunk a bimbókra.
Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyi szójaszószt.
Végül felöntjük almaecettel.
Utolsó lépésként babérlevelet dugunk az üvegbe, majd a fedővel lezárjuk.
Meddig hagyjuk állni? Mivel és hogyan fogyasszuk? Tudd meg a Hobbikert.hu-ról